Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

09. 11. 2018. 08:10   >>  07:49

TRAMPOVA ADMINISTRACIJA

SAD pooštravaju uslove za azil

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa najavila je pooštravanje uslova za podnošenje zahtjeva za azil u SAD.

 

Ta odluka značila bi da migranti, koji su ilegalno prešli američku granicu, nemaju mogućnost da podnesu zahtjev za azil.

U sinoć objavljenom saopštenju Ministarstva za unutrašnju bezbjednost SAD navodi se da se sistem za azil urušava pod prevelikim brojem neopravdanih zahtjeva za azil koji onemogućavaju brzo izdavanje azila onima koji to zaista zaslužuju.

Uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU) odmah je kritikovala odluku vlasti tvrdeći da je prema američkim zakonima pojedincima dozvoljeno da zatraže azil, bez obzira da li su stigli u zemlju preko graničnog prelaza.

ACLU je navela da zaobilaženje ovog principa nije u skladu sa zakonom.

Nova odredba se ne bi primjenjivala retroaktivno, a kako najavljuju mediji, očekuje se da bi američki predsjednik uskoro mogao da je potpiše, čime bi stupila na snagu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније