Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

12. 11. 2018. 08:34   >>  08:11

MERKEL PORUČILA

Do mira uz saradnju i kompromis

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je, na stotu godišnjicu završetka Prvog svjetskog rata, da u svijetu bukte brojni regionalni sukobi i naglasila da se mir može postići samo saradnjom i kompromisom.

 

Otvarajući juče Pariski mirovni forum, koji je uslijedio nakon ceremonije obilježavanja 100-godišnjice kraja Prvog svjetskog rata u Parizu, Merkel je upozorila da nacionalizam pušta korijenje u Evropi i šire.

Ukazala je na zabrinjavajuću spremnost nekih da promovišu sopstvene interese i ignorišu veze koje su podržale mir od kraja Drugog svjetskog rata.

Ona je istakla da većina današnjih izazova ne može da riješi jedna zemlja sama, već u saradnji sa drugima, zbog čega je svijetu potreban zajednički pristup, prenosi AP.

"Ako izolacija nije bila rješenje prije 100 godina, kako to može da bude danas u međusobno povezanom svetu", zapitala je Merkel.

Upozorila je da će, ako izostane kompromis, izostati i mir.

Takođe je dodala da se mir ne smije uzimati zdravo za gotovo, već da bi na njemu trebalo raditi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније