Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

13. 11. 2018. 08:14 >> 09:26

NAJSMRTONOSNJI U ISTORIJI

U požarima u Kaliforniji 42 žrtve

Najmanje 42 osobe su izgubile život u požarima u Kaliforniji, novi je bilans koji su jutros saopštili američki zvaničnici, dodajući da je u pitanju šumski požar sa najvećim brojem žrtava u istoriji SAD.

Najmanje 42 osobe su izgubile život u požarima u Kaliforniji, novi je bilans koji su jutros saopštili američki zvaničnici, dodajući da je u pitanju šumski požar sa najvećim brojem žrtava u istoriji SAD.

"Otkriveni su ostaci još 13 žrtava tako da ukupan broj staradalih iznosi 42. Koliko sam upućen, ovo je šumski požar koji je odneo najviše žrtava u istoriji SAD", rekao je šerif okruga Bjut, Kori Honija.

On je rekao da se više od 200 ljudi vode kao nestali i da je potraga za njima otežana.

U nekim delovima je tolika šteta da je teško utvrditi da li ima ljudskih žrtava, rekao je šerif.

Požar je uništio više od 45.000 hektara i oko 6.453 zgrada.

Vatrogasci nemoćni, bez kuća ostali i poznati

Glumac Džerard Batler, pjevač Nil Jang i pjevačica Majli Sajrus samo su neke od poznatih ličnosti koji su izgubili dom u razornom požaru koji je zahvatio Malibu.

"Ja sam jedna od srećnijih. Ljubav mog života kao i moje životinje sada su na bezbjednom i to je jedino što je sada važno", napisala je na Tviteru Majli Sajrus. Među evakuisanima su Lejdi Gaga i članovi porodice Kardašijan.

Lejdi Gaga je posjetila sklonište Crvenog krsta u mjestu Pasifik Pelisejds, gdje je pružila podršku i ohrabrenje evakuisanim stanovnicima i volonterima.

"Znam da mnogi od vas sada osjećaju mnogo bola i šoka. I ja sam nekako ošamućena od svega, i nijesam sigurna kada ili kako će me sve ovo pogoditi", rekla je ona u video poruci na sajtu TMZ.

Nil Jang je na svom sajtu napisao da je Kalifornija "suočena sa nečim većim od svega što smo do sada vidjeli".

Poznati glumac Čarli Šin rekao je da je ovaj požar nešto najgore što je vidio za 48 godina koliko živi u Malibuu.

Vatra je izbila u četvrtak, prošle sedmice, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spriječe da uništi grad Peradajs.

Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države - sa jednim u okrugu But ("Camp Fire"), na sjeveru, gdje je najveći broj osoba poginuo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua ("Woolsey Fire"), gdje su pronadena dva tijela u automobilu.

Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vjetrova Santa Ana, vrućih i suvih vjetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara.

Uz snažne vjetrove, požar na sjeveru postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Peradajsu, gradu od 27.000 stanovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније