Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

13. 11. 2018. 09:25   >>  09:01 1

TENZIJE NE JENJAVAJU

Raketa iz Gaze pogodila zgradu, jedna žrtva

Najmanje jedna osoba je poginula, dok je druga ranjena, u raketom napadu iz pojasa Gaze na stambenu zgradu u Aškelonu na jugu Izraela, saopštila je izraelska hitna pomoć.

Kako se navodi, to je prva žrtva u Izraelu u najvećem talasu napada poslije rata u Gazi 2014, prenio je AP. Raketa je ispaljena jutros nakon što je kasno sinoć u izraelskom udaru srušena zgrada TV Hamasa Al Akse.

Palestinski ekstremisti ispalili su prošle noći desetine raketa na Izrael i izraelska vojska je odgovorila udarima na ciljeve ekstremista u Gazi, navodi AP.

Izraelski mediji javljaju da je od ponedjeljka ispaljeno oko 370 raketa na Izrael, da je protivraketni sistem odbrane Gvozdena kupola presreo oko 100 projektila i da je izraelska vojska gađala više od 100 meti u Gazi. U Izraelu je, kako se navodi, ukupno oko 70 osoba.

Vojno krilo Hamasa je danas zaprijetilo da će, ako se izraelski napadi nastave, gađati izraelske gradove Berševu i Ašdod.

Najnovija eskalacija nasilja započela je u nedjelju uveče neuspjelim upadom prerušenih izraelskih snaga u civilnom vozilu na jug pojasa Gaze, kada je ubijeno sedam palestinskih ekstremista i jedan izraelski vojni oficir.

Nasilje je eskaliralo u trenutku kada se uveliko pregovara o prekidu vatre nakon višemjesečnih masovnih palestinskih protesta na granici Gaze i Izraela protiv izraelske i egipatske blokade.

Više od 170 Palestinaca poginulo je od kraja marta u tim protestima, a na izraelskoj strani ubijen je u julu jedan vojnik.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније