Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

14. 11. 2018. 08:21   >>  08:09 1

IZ BIJELE KUĆE

Melanija traži smjenu Boltonove zamjenice

Prva dama SAD-a Melanija Tramp zatražila je da Bijela kuća prekine saradnju sa zamjenicom savjetnika za nacionalnu bezbjednost Mirom Rikardel.

To je izjavila portparolka kancelarije prve dame Stefani Grišam.

Inače, Rikardelova, rođena kao Radielović, porijeklom je Hrvatica, a za zamjenicu američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona imenovana je ranije ove godine.

"Stav kancelarije prve dame je da ona više ne zaslužuje čast da služi u Bijeloj kući", rekla je Grišamova, a prenosi Rojters.

Ona je na taj način odgovorila na navode da američki predsjednik Donald Tramp planira da smijeni Rikardelovu, nakon njenog sukoba sa Melanijom Tramp.

Od 1989. do 1996. godine Rikardelova je bila pomoćnica lidera republikanaca u Senatu SAD-a Boba Dola, a zbog hrvatskog porijekla optuživali su je da pokušava da utiče na Dola da zauzme antisrpski stav, prenio je Tanjug.

Kako se navodi na Vikipediji, Rikardelova se na "početku rata u Hrvatskoj i BiH istakla kao jedna od glavnih lobistkinja za hrvatske interese u Vašingtonu, usko sarađujući sa Gojkom Šuškom, Josipom Manolićem i drugim hrvatskim političarima".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније