Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 11. 2018. 17:43   >>  17:20

SPOR S TRAMPOM

Foks njuz podržao CNN

Televizija Foks njuz (FOX News) naklonjena republikancima i američkom predsjedniku Donaldu Trampu podržala je konkurentsku televiziju Si-En-En (CNN) u tužbi protiv Bijele kuće zbog oduzimanja akreditacije novinaru Džimu Akosti.

"Foks njuz podržava CNN u njegovoj pravnoj borbi da se vrati akreditacija njegovom izvještaču iz Bijele kuće", navodi se u saopštenju predsjednika Foks njuza Džeja Volasa.

U saopštenju se navodi da Foks njuz namjerava da preda podnesak okružnom sudu kao "prijatelj suda" pošto je CNN tužio Trampovu administraciju sa zahtjevom da se Akosti ponovo omogući da izvještava iz Bijele kuće.

Administracija je poništila prošle nedjelje propusnicu novinaru CNN poslije konferencije za medije na kojoj je Akosta odbio da preda mikrofon kad je Tramp rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.

Foks njuz je naveo da se propusnice koje izdaje Tajna služba za novinare koji rade u Bijeloj kući nikada ne treba da se koristi kao oružje.

"Mada ne odobravam sve veći antagonistički ton i predsjednika i medija na nedavnim konferencijama za novinare, mi podržavamo slobodu medija, pristup i otvorenu razmjenu mišljenja", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније