Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

14. 11. 2018. 21:10   >>  20:44 1

BRITANSKA VLADA

Prihvaćen nacrt sporazuma o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da je njena vlada odlučila da podrži predloženi nacrt sporazuma o Bregzitu, prenio je BBC.

"Zajednička odluka kabineta je da vlada treba da podrži nacrt sporazuma o izlasku iz EU", rekla je Mej novinarima ispred Dauning strita 10 poslije petočasovnog sastanka.

Ona je navela da će se sjutra obratiti parlamentu i da "čvrsto vjeruje" da je te odluka "u najboljem interesu" Velike Britanije.

Prema njenim riječima, odluka je "u nacionalnom interesu" i ispunjava obećanje vezano za referendum o Bregzitu.

"Ovo je odluka koja će biti pod intenzivnom lupom, ali se odlučivalo između građenja budućnosti zemlje i povratka na početak i neispunjavanja obećanja proisteklih iz referenduma", rekla je Mej.

Ubrzo potom, Semi Vilson, predstavnik sjevernoirske Partije demokratskih unionista (DUP) koja pruža podršku vladi Tereze Mej, rekao je da je riječ o "jadnom sporazumu, lošem sporazumu, i sporazumu za koji je premijerka rekla da ga neće prihvatiti".

"Da upotrijebim njen izraz, nikakav sporazum je bolji od lošeg sporazuma, a ovo je loš sporazum. Ljudi će biti užasnuti", rekao je Vilson za BBC.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније