Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2018. 11:49   >>  13:18

SAUDIJSKO TUŽILAŠTVO

Slučaj Kašogi: Traže smrtne kazne, princ nije umiješan

Saudijski tužilac Saud al Modžeb zatražio je danas smrtnu kaznu za petoro optuženih za ubistvo novinara Džamala Kašogija i isključio mogućnost da je prijestolonaslednik Mohameda bin Salmana umiješan u zločin.

Državni tužilac Saudijske Arabije objavio je prve rezultate obimne istrage o ubistvu novinara.

U dokumentu se navodi da je novinar namamljen u konzulat, drogiran, ubijen i raskomadan. Njegovi su ostaci potom razbacani "na prostoru izvan konzulata".

Navodi se i da je nekadašnji savjetnik krunskog princa Mohameda bin Selmana, Saud el Katani, pod istragom. Nije objasnio za šta se sumnjiči, ali je naglasio da je El Kataniju zabranjeno napuštanje Saudijske Arabije.

Tužilac je objavio i da je ubistvo Kašogija naredio bivši zamjenik šefa obavještajne službe, koji je bio na čelu pregovaračkog tima koji je iz Rijada poslat u Istanbul da s njim pregovara o repatrijaciji.

Novinar (59) koji je pisao za Vašington post, ubijen je 2. oktobra u konzulatu gdje je otišao po dokumenta za vjenčanje s turskom državljankom.

Saudijska Arabija je pod pritiskom više puta mijenjala priču o Kašogiju, na kraju priznavši da je novinar umro u konzulatu, a tek nedavno je priznala da turski dokazi pokazuju da je ubistvo bilo planirano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније