Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 11. 2018. 19:26   >>  19:01

BIJELA KUĆA

Novinaru CNN-a privremeno vraćaju akreditaciju

Bijela kuća saopštila je večeras da će "privremeno" vratiti akreditaciju novinaru televizijske mreže Si En En (CNN) Džimu Akosti, kojem je oduzeto pravo da prati dešavanja u Bijeloj kući zbog prepirke s predsjednikom Donaldom Trampom.

Savezni sudija u Vašingtonu naložio je ranije danas Trampovoj administraciji da odmah vrati akreditaciju novinaru.

CNN je tražio da se novinaru vrati akreditacija dok sud i dalje razmatra tužbu o oduzimanju prava Akosti da prati dešavanja u Bijeloj kući.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders izjavila da će u skladu sa odlukom suda biti vraćena akreditacija novinaru ali privremeno.

"Takođe ćemo utvrditi pravila i proceduru kako bismo u budućnosti osigurali konferencije za novinare na uredan i uravnoteženi način", rekla je ona.

Administracija je povukla prošle nedjelje propusnicu novinaru CNN-a poslije konferencije za novinare na kojoj je Akosta odbio da preda mikrofon pripavnici Bijele kuće pošto je Tramp rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније