Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 11. 2018. 20:56   >>  20:32

MERKEL SAOPŠTILA

Njemačka će odobriti dogovor o Bregzitu

Njemačka će odobriti nacrt dogovora o Bregzitu, saopštila je kancelarka te države, Angela Merkel.

 

Merkel je u obraćanju zastupnicima Bundestaga navela da žali zbog britanskog istupanja iz Evropske unije (EU), ali da će Njemačka poštovati odluku Velike Britanije.

“Očekujemo da će sporazum o bregzitu biti potpisan u nedjelju. Njemačka vlada će odobriti taj sporazum“, kazala je Merkel.

Ona je rekla da Španija ima određene zamjerke na sporazum i dodala da očekuje da će sve nesuglasice biti prevaziđene do nedjelje.

Merkel je kazala da je pitanje granice između Republike Irske i Sjeverne Irske veliki problem.

Ona je poručila da Velika Britanija neće moći da unilateralno napusti carinsku uniju, već da će o datumu istupanja morati da se dogovori sa EU.

“Želimo i u budućnosti da imamo dobre odnose i saradnju s Velikom Britanijom. Trudićemo se da i dalje budemo prijatelji i partneri na međunarodnoj sceni“, navela je Merkel.

Šefica njemačke vlade istakla je važnost Globalnog sporazuma o migracijama.

 Prema njenim riječima, takav sporazum pod okriljem Ujedinjenih nacija (UN) omogućio bi zajedničko rješavanje globalnog problema.

“U svijetu traju 222 oružana sukoba u kojima je ugroženo više od milijardu djece. Problem migracija ne može samostalno riješiti ni jedna država, to je moguće jedino zajedničkim naporima na globalnom nivou”, ocijenila je Merkel.

Ona je pozvala članice UN-a da na konferenciji u marokanskom Marakešu, 10. i 11. decembra, odobre taj sporazum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније