Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2018. 08:01 >> 07:44
1

"TAJNO"

Preminuo šef ruske tajne službe GRU

Šef Glavnog direktorata Generalštaba ruskih Oružanih snaga (GRU), pukovnik Igor Korobov, preminuo je u 63. godini, izjavio je neimenovani izvor.

Izvor agencije Tass rekao je da je pukovnik Korobov preminuo 21. novembra od ozbiljne bolesti. To isprva nije bilo potvrđeno, ali se kasnije oglasilo rusko ministarstvo odbrane. U javnosti uopšte nije bilo poznato da je bolestan.

"General-pukovnik Igor Valentinovič Korobov, načelnik obavještajne direkcije Glavnog štaba Ruske vojske i zamjenik šefa Generalštaba ruskih oružanih snaga, umro je u 62. godini nakon opasne bolesti", saopštilo je ministarstvo odbrane i izrazilo saučešće njegovim prijateljima i porodici.

Neki svjetski mediji su prenijeli da mu je bilo loše nakon burnog sastanka s "bijesnim" ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Kako piše "Dejli mejl" do sukoba Korobova i Putina je došlo zbog slučaja trovanja bivšeg dvostrukog ruskog agenta Sergeja Skripalja u Solsberiju, u Engleskoj, zbog čega je navodno Putin saopštio Korobovu da ga povlači s funkcije šefa GRU-a.

Naravno, ni jedna od tih informacija nije potvrđena.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније