Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2018. 09:19 >> 08:54

PUTIN PRESJEKAO

Turski tok kroz Bugarsku, Srbiju ...

Ruska kompanija "Gasprom“ donijela je odluku da gasovod "Turski tok“ nastavi svoju trasu kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku.

Takođe, počele su sve pripremne procedure u tim zemljama, piše ruski list "Komersant“.

Kako se navodi, prve isporuke gasa Bugarskoj i Srbiji počeće 2020. godine, do Mađarske će ruski gas stići samo godinu kasnije, što će omogućiti ruskoj kompaniji da do 2022. godine u potpunosti obustavi isporuku "plavog energenta“ preko Ukrajine.

"Komersant“ ukazuje da je ovo takoreći "Južni tok“ koji je Evropska unija obustavila još 2014. godine pod pritiskom SAD.

Kako se ocjenjuje, ovog puta će biti drastično komplikovanije uticati na to da se projekat obustavi jer "Gasprom“ u potpunosti poštuje zakone Evropske unije.

Iako je Grčka takođe u planu da se priključi ovom gasovodu, kako ocenjuje "Komersant“, još uvijek nije najjasnije kako će to izgledati.

Pretpostavlja se da će se Grčka spojiti na taj krak preko Bugarske ili pak da zamijeni azerbejdžanski gas za ruski nakon što bude završena izgradnja gasovoda "TAP“, što je takođe planirano za 2020. godinu, prenosi Sputnjik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније