Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

22. 11. 2018. 10:45   >>  10:21

HILJADAMA KILOMETARA

Dim od požara u Kaliforniji proširio se do Njujorka

Stanovnici Istočne obale SAD-a hiljadama kilometara su udaljeni od Zapadne obale i požara koji su pogodili Kaliforniju, ali su i oni ove sedmice osjetili njegove posljedice.

Prema fotografijama i projekcijama Nacionalnog udruženja za oceane i atmosferu, oblaci dima ogromnog Kamp požara, ali i drugih požara u Kaliforniji proputovali su više od 3000 kilometara i stigli od Kalifornije do New Yorka. A kako javlja CNN, nastaviće svoj put prema Atlantskom okeanu.

CNN-ov meteorolog pojasnio je na koji način se može odrediti da li se radi o iymaglici koja je česta u gusto naseljenim područjima ili se stvarno radi o oblaku dima. Kayao je da u tome pomažu radarski snimci, ali i doba dana u kojem je fotografija snimljena.

"Kada se dim digne do gornjih slojeva atmosfere, može putovati širom zemlje, pa i dalje. Ali, što dalje putuje, to je teže odrediti ga kao oblak dima, jer čestice dima nestaju. Stoga često te oblake možemo vidjeti pri zalasku ili izlasku Sunca", pojasnio je meteorolog CNN-a, Judson Džons.

CNN podsjeća kako je do iste pojave došlo i u avgustu nakon požara u Mendokinu kompleksu.

U požaru Kamp poginulo je najmanje 79 ljudi, a iako se oblak dima u Njujorku tek nazire, ljudi koji su bliže požaru su u opasnosti zbog udisanja dima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније