Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

23. 11. 2018. 12:00 >> 11:36

SAD ŠTITE IZRAEL

Iran demantovao američke tvrdnje o hemijskom oružju

Iran je danas negirao navode da je prekršio međunarodnu konvenciju, jer nije prijavio svo svoje hemijsko oružje, Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW), nazvavši američke tvrdnje neutemeljenima, javila je državna televizija.

Na jučerašnjam sastanku OPCW-a u Den Hagu, ambasador pri toj organizaciji Kenet Vard, ponovio je američku zabrinutost da je Iran zadržao program Hemijskog oružja koji nije prijavio.

"Opet je Amerika iznijela neutemeljene optužbe protiv Irana... koje snažno odbacujemo", rekao je portparoj ministarstva vanjskih poslova Irana Bahram Kasemi.

Cilj Vašingtona je, kaže Kasemi, da preusmjeri međunarodnu pažnju sa svoje stalne podrške izraelskom hemijskom arsenalu na Iran.

Izrael nije ni potvrdio niti demantovao da posjeduje oružje za masovno uništenje. Potpisao je Konvenciju o hemijskom oružju 1993. ali je još nije ratifikovao.

Napetosti između Vašingtona i Teherana povećale su se u maju, kada je predsjednik Donald Tramp ponovno uveo sankcije Iranu, nakon povlačenja iz nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније