Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 11. 2018. 14:54 >> 14:30
1

OSUDA TUSKA

"Evropa će biti ujedinjena u podršci Ukrajini"

Predsjednik Savjeta Evropske unije Donald Tusk pozvao je danas Rusiju da prestane da provocira Ukrajinu i naveo da će EU biti ujedinjena u podršci Ukrajini.

"Osuđujem rusku upotrebu sile u Azovskom moru. Ruske vlasti moraju vratiti ukrajinske mornare, plovila i uzdržati se od daljih provokacija", naveo je Tusk na Tviteru.

Ruska ratna mornarica juče je zaplijenila dva ukrajinska ratna broda i jedan remorker za koje Moskva tvrdi da su ilegalno ušli u ruske teritorijalne vode u blizini Krima.

Ukrajinska mornarica tvrdi da je šest njenih mornara ranjeno kada je ruska obalska straža juče pucala na tri ukrajinska broda blizu Kerčkog moreuz. Rusija tvrdi da su tri ukrajinska mornara lakše ranjena i da im je ukazana medicinska pomoć.

Tusk je naveo da je razgovarao o situaciji s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom i da će se kasnije danas sastati s njegovim predstavnicima.

"Evropa će biti ujedinjena u podršsci Ukrajini", dodao je Tusk.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније