Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

28. 11. 2018. 23:33 >> 23:07
1

HOLANDSKA ŽELJEZNICA

Plaćaju odštetu zbog deportacije Jevreja

Holandska državna željeznička kompanija NS je saopštila da će formirati komisiju koja će proučiti mogućnosti za plaćanje pojedinačnih odšteta za ulogu holandske željeznice u masovnim deportacijama Jevreja tokom njemačke okupacije Holandije u Drugom svjetskom ratu.

Kompanija je u saopštenju izdatom sinoć navela da je njena umiješanost u deportacije "crna stranica istorije Holandije i kompanije".

Više od 100.000 holandskih Jevreja, 70 odsto jevrejske zajednice u toj zemlji, nije preživjelo rat. Najveći dio je deportovan iz Holandije i likvidiran u koncentracionim logorima.

Najveći broj holandskih Jevreja je vozovima iz gradova prebačen u trazitne logore u toj zemljii prije nego što su poslati u logore smrti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније