Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

28. 11. 2018. 15:00   >>  14:35 5

ZAHAROVA PORUČILA

"Estonija još ne zna da ne izlazi na Crno more"

Estonija je pozvala na razgovor ruskog ambasadora u Talinu Aleksandra Petrova zbog "upotrebe vojne sile protiv ukrajinskih mornara i brodova" u Kerčkom moreuzu.

Estonsko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je Petrovu rečeno da Rusija mora odmah da vrati tri broda i oslobodi posadu, preneo je AP.

Ministarstvo je navelo da prema međunarodnom zakonu Rusija mora da obezbijedi da brodovi iz bilo koje zemlje mogu proći kroz moreuz nesmetano.

Predsjednica Estonije Kersti Kaljulaid izjavila je juče da napad predstavlja "rat u Evropi". 

Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je na svojoj stranici na Fejsbuku odluku Estonije. 

"Estonske diplomate još nijesu upoznate da njihova zemlja ne izlazi na Crno more i da brodovi nijesu njihovi. U cjelini, doprinos Talina rješavanju međunarodnih problema je malo primjetan, ali to nije povod da se propusti mogućnost da se svijet podsjeti na sopstveno postojanje“, napisala je ona. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније