Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

29. 11. 2018. 08:51   >>  08:25 9

POROŠENKO TVRDI

"Putin želi da anektira cijelu Ukrajinu"

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je ruskog predsjednika Vladimira Putina da želi da anektira cijelu Ukrajinu. Pozvao je i Merkelovu da podrži Kijev.

Porošenko je u intervjuu za današnji njemački "Bild" i medijsku grupu "Funke" odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno ušla u ruske vode u Azovskom moru u nedjelju i da je to bila provokacija.

"Ne vjerujte u Putinove laži. Putin želi staro rusko carstvo, Krim, Donbas, cijelu zemlju. Kao ruski car, kako sebe vidi, njegovo carstvo ne može da funkcioniše bez Ukrajine. On nas vidi kao svoju koloniju", rekao je Porošenko.

On je pozvao Njemačku, koja je najveći kupac ruskog gasa, da obustavi izgradnju gasovoda Sjeverni tok 2 koji bi omogućio Rusiji da direktno snabdije Njemačku, zaobilazeći Ukrajinu.

"Treba nam snažna, odlučna i jasna reakcija na agresivno ponašanje Rusije. To znači i zaustavljanje projekta gasovoda Sjeverni tok 2", kazao je ukrajinski predsjednik, prenosi Rojters.

Porošenko je takođe pozvao na stacioniranje brodova NATO-a u Azovskom moru.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније