Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

30. 11. 2018. 13:58   >>  13:33

PODRŠKA

Orban: Mađarska je uz Ukrajinu

Mađarska podržava Ukrajinu u sukobu sa Rusijom, iako ukrajinska vlada zastupa antimađarske stavove, poručio je mađarski premijer Viktor Orban tokom posjete Pragu.

"Stav Mađarske je potpuno jasan. Mi smo proukrajinska vlada, tako da stajemo iza Ukrajine", rekao je Orban u odgovoru na novinarsko pitanje, prenosi Rojters.

Orban je napomenuo da u Mađarskoj postoji proukrajinska vlada, dok je vlada u Ukrajini antimađarski orijentisana. "Uprkos tome, mi nijesmo promijenili stav i staćemo iza Ukrajine u ovom sukobu (s Rusijom)", poručio je mađarski premijer.

Kijev i Moskva međusobno se optužuju za incident koji se dogodio u nedelju u Kerčkom moreuzu, a u kojem su tri ukrajinska vojna broda zaplijenjena, dok su članovi njihovih posada uhapšeni pod optužbom da su povrijedili ruske granice.

Ukrajina je nakon tog incidenta uvela ratno stanje u svojih 10 pograničnih regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније