Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

01. 12. 2018. 10:57   >>  10:32 1

SAMIT G20

Pozdravi i ignorisanje: Putin, Mohamed i Tramp

U Buenos Ajresu, glavnom gradu Argentine, u toku je Samit G20. Zvanice su stigle juče, a svijet bruji o (ne)rukovanjima pojedinih lidera.

Samit u Agentini održava se u vrijeme dok rastu tenzije na minimum dva fronta u svijetu. Sa jedne strane, tu je nerazjašnjeno ubistvo novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu, a sa druge strane od prošle nedelje, raste napetost između Ukrajine i Rusije, zbog zaplijene ukrajinskih brodova i zarobljavanja mornara u Kerčkom prolazu.

Saudijskom prestolonasljedniku Mohamedu bin Salmanu ovo je prvo pojavljivanje na međunarodnoj javnoj sceni od ubistva Kašogija. Mediji danas bruje o “bratskom pozdravu” njega i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Sa druge strane, Putin i američki predsjednik Donald Tramp samo su se pozdravili pogledom.

Da podsjetimo, američki lider otkazao je sastanak sa Putinom koji je trebalo danas da se održi na marginama samita. Razlog za to je kriza na Crnom moru. Sve se obrnulo za nešto manje od mesec. Na obilležavanju 100 godina od kraja Prvog svjetskog rata u Parizu 11. novembra, upravo je najsrdačniji pozdrav bio između Putina i Trampa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније