Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

01. 12. 2018. 22:48 >> 22:29

POMPEO PORUČIO

Tramp sa Putinom, tek kad se oslobode ukrajinski mornari

Američki predsjednik Donald Tramp spreman je za sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali tek nakon što Rusija oslobodi ukrajinske mornare, koji su uhapšeni tokom incidenta u Kerčkom moreuzu, i vrati Kijevu zaplijenjene ukrajinske vojne brodove, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo.

"Želimo da mornari i brodovi budu vraćeni", poručio je Pompeo u danas objavljenom intervjuu za Si-En-En, a u odgovoru na pitanje o uslovima američke strane za nastavak dijaloga sa Rusijom.

Pompeo je izrazio žaljenje zbog otkazivanja sastanka dva predsjednika, istakavši da su "do toga doveli Rusi, svojim ponašanjem u Kerčkom moreuzu".

"Predsjednik Tramp je rekao da želi sastanak i razgovor s predsjednikom Putinom. Mnogo toga je potrebno da bismo zajedno našli put kojim ćemo nastaviti dalje, mnogo je mjesta na kojima su Amerikanci pod rizikom", rekao je Pompeo, zaključivši da se SAD i Rusija nalaze u situaciji u kojoj dijalog ne može biti održan.

Prošle nedjelje je u Kerčkom moreuzu došlo do incidenta u kojem je ruska pogranična straža zaplijenila tri broda ukrajinske mornarice i uhapsila njihovu posadu, pod optužbama da su povrijedili ruske granice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније