Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

03. 12. 2018. 09:42   >>  09:17

UOČI IZBORA

Nove optužbe protiv Netanjahua za korupciju

Izraelska policije predložila je tužilaštvu da podignu optužnicu protiv premijera Benjamina Netanjahua zbog mita, što je još jedan problem sa zakonom dugogodišnjeg lidera Izraela uoči izbora iduće godine.

Policija je ovaj predlog podnijela posle duge istrage o odnosima Netanjahua sa Šaulom Elovičem, glavnim akcionarem izraelskog telekomunikacionog giganta Bezek.

Kako se navodi u saopštenju policije, pronađeno je dovoljno dokaza da su Netanjahuovi saradnici uspjeli da izvrše promjene regulatornih pravila koje su donijele stotine milione Bezeku, a zauzvrat je, zahvaljujući negovim vezama sa Elovičem, kompanijin popularni sajt Vala pozitivno izvještavao o njemu.

Netanjahu je odbacio ove optužbe, ali sada sve zavisi od državnog tužioca da li će protiv njega podići optužnicu za korupciju, koja će biti jedna od glavnih tema predstojeće izborne kampanje.

Policija tvrdi da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Netanjahua i njegove supruge Sare za primanje mita i prevare, kao i protiv Eloviča, članova njegove porodice i članova uprave Bezeka.

Policija je ranije predložila tužilaštvu da podigne optužnicu protiv Netanjahua u još dva slučaja korupcije, što je on takođe odbio kao "lov na veštice koji su organizovali mediji".

"Predlozi policije koji se odnose na mene i moju suprugu nikoga ne iznenađuju. O njima je odlučeno i proslijeđeno u javnost pre nego što je istraga i počela", naveo je u saopštenju izraelski premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније