Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

04. 12. 2018. 10:56 >> 10:31

U UKRAJINI

Saobraćaj u Azovskom moru uspostavljen

Ukrajina je saopštila da je teretni saobraćaj ponovo počeo da se obavlja do njenih luka u Azovskom moru poslije nedavnog incidenta sa Rusijom.

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Voldimir Omelijan, rekao je danas da se trgovinski brodovi kreću kroz Kerčki moreuz koji povezuje Azovsko more i Crno more.

Omelijan koji je prošle nedjelje optužio Rusiju da blokira ukrajinske teretne brodove u prolazu kroz Kerčki moreuz, rekao je danas da su luke Berđansk i Marijupolj "djelimično deblokirane" zahvaljujući "oštrom međunarodnom odgovoru".

Rusija naglašava da nikad nije sprečavala brodove da prođu kroz Kerčki moreuz i da je svaki mogući poremećaj vezan za loše vrijeme.

Odnosi između dvije strane posebno su se zategli poslije incidenta 25. novembra, kada je ruska obalska straža pucala na tri broda ukrajinske ratne moranarice, a zatim zaplijenila brodove i zarobila posadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније