Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

04. 12. 2018. 21:16 >> 20:51
2

KRIZA U AUTO-GIGANTU

I "Ford" otpušta, 25.000 radnika u neizvjesnosti?

Nakon vijesti da će "General Motors" (GM) u Sjevernoj Americi zatvoriti pet fabrika i otpustiti skoro 15.000 radnika i zaposleni u drugom američkom auto-gigantu, "Fordu", imaju razloga za brigu.

"Blumberg" piše da se sličan scenario kao u GM priprema i u Fordu, koji bi mogao da ostane bez 25.000 zaposlenih, a naročito su ugorženi poslovi ove kompanije u Evropi.

Na osnovu predviđanju Adama Džonasa iz "Morgan Stenlija", najveći obim otpuštanja radnika dogodiće se na evropskom tlu, ali neće biti poštećeni ni zaposleni u SAD.

Krajem novembra GM je saopštio da će u sklopu restrukturiranja koje treba da dovede do smanjenja troškova GM-a, ali i usljed fokusiranja na autonomna i električna vozila morati da zatvori nekoliko pogona u SAD i Kanadi i da otpusti oko 15 odsto ukupne radne snage.

Prema riječima Džonasa, u kompaniji "Ford Europe", moraće da dođe do značajnog restrukturiranja.

Inače, "Ford" ukupno zapošljava oko 70.000 ljudi, pa ako bi se ostvarila crna predviđanja "Blumberga", nakon otpuštanja bi ostao bez trećine zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније