Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

05. 12. 2018. 11:35 >> 11:09
3

FORBSOVA LISTA

Angela Merkel ponovo najmoćnija žena

Američki poslovni magazin "Forbes" i ove godine je napravio listu stotinu najmoćnijih žena na svijetu. Na prvom mjestu se, kao i prethodnih osam godina, nalazi njemačka kancelarka Angela Merkel, dok se na drugom mjestu nalazi britanska premijerka Tereza Mej.

Treće mjesto zauzela je Kristin Lagarde, izvršna direktorica MMF-a, koja je prošle godine bila na osmom mjestu ove liste.

Na listi top deset našle su se još i Mari Bara, izvršna direktorica "General Motorsa", Ebigejl Džonson, izvršna direktorica "Fidelity Investmentsa", Melinda Gets, potpredsjednica fondacije "Bill & Melinda Gates", zatim Susan Vojcicki, izvršna direktorica "YouTubea", Ana Botin, predsjednica Uprave banke "Santander SA", Marilin Hjuson, izvršna direktorica "Lockheed Martina", i Džini Rometi, izvršna direktorica "IBM-a".

Kraljica Elizabetha II je na 23. mjestu, a Ivanka Tramp na 24. mjestu.

Od žena iz regiona na listi su se našle srbijanska premijerka Ana Brnabić koja je zauzela 91. mjesto, te hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na 47. mjestu.

Iz svijeta medija i zabave na ovoj listi našle su se Opra Vinfri na 20. mjestu, Bjonse na 50, Tejlor Svift na 68, Zani Minton Bedos na 70. mjestu i Ketlin Kenedi na 71. mjestu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније