Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

06. 12. 2018. 11:30 >> 11:04
1

NA ALJASCI NAKON ZEMLJOTRESA

Put popravljen za samo pet dana

Lokalni put na Aljasci koji je u nedavnom zemljotresu bio gotovo uništen, popravljen je za samo pet dana.

Federalna vlada te zemlje je tokom vikenda odobrila pet miliona dolara za brze popravke štete, a kako napominju preostaje im još posla, jer su do sada registrovali 50 oštećenja na državnim infrastukturama.

Aljasku je prošle sedmice pogodio snažan zemljotres, magnitude 7 stepeni po Rihteru, koji je uzrokovao velika infrastrukturna oštećenja.

Upravo se zato Fejsbukom proširila objava u kojoj je stranica "Alaska Tour & Travel", objavila fotografije nakon potresa, ali i one snimljene samo pet dana poslije.

U objavi se vidi šteta koja je nastala na lokalnoj cesti odmah nakon potresa. Cesta je popucala i urušila se, ali već pet dana kasnije snimljena je fotografija na kojoj se vidi da je cijela šteta popravljena, javlja CNN.

Vladin odsjek za transport i javna postrojenja, počeo je popravku infrastrukture, dan poslije zemljotresa, budući da su u njemu oštećeni putevi kojima u Aljasku stiže najveći dio prehrambenih namirnica i ostalih potrepština.

I dalje pretražuju područje kako bi vidjeli ima li još mjesta na kojima treba vršiti popravke, a kako su sami objavili na Tviteru, u međuvremenu poručuju građanima da sve fotografije snimaju sa sigurne udaljenosti.

"Podrhtavanja mogu pomjeriti odlomljene dijelove, a selfiji nijesu vrijedni povrede", poručuju iz Vlade.

"Stavljamo zavoje na ovu štetu kako bi ljudi i roba mogli da nastave da se kreću putevima. Poslije ćemo se vratiti i sve ispraviti. Posao koji smo napravili je 100 odsto nevjerovatan, čudesan i impresivan. Ali ne radi se o čudu, zapravo je uloženo puno truda", rekli su na Tviteru.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније