Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

07. 12. 2018. 22:59 >> 22:32

ODLUKA VLADE

Kubancima omogućen pristup Internetu

Kubanci od četvrtka imaju mogućnost pristupa Internetu na svojim mobilnim telefonima, što je dosad bilo omogućeno samo vladinim zvaničnicima i stranim biznismenima u ovoj komunističkoj ostrvskoj zemlji.

Korisnici usluga počeli su da dobijaju tekstualne poruke u četvrtak ujutru po lokalnom vremenu, od državnog telefonskog operatera sa obavještenjem da mogu da kupe paket 3G usluge za pristup Internetu.

Vladini zvaničnici i strani poslovni ljudi mogli su da koriste mobilni bilo gdje, kako bi pristupili 3G mreži.

Na Kubi uglavnom nema cenzure Interneta, iako vlada blokira mali broj sajtova, poput američke radio-televizijske mreže "Marti" i drugih koji zagovaraju promjenu sistema na ostrvu.

Kubanska vlada je dozvolila kućni Internet 2017. godine, i na javnim mjestima poput parkova i trgova širom zemlje otvorila tačke za Wi-Fi konekciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније