Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

07. 12. 2018. 16:45 >> 16:22
1

ODBIJEN ZAHTJEV SAD

Rusija neće da ukloni krstareće rakete

Kremlj je odbacio poziv SAD da Rusija ukloni postavljene krstareće rakete 9M729, koje mogu da nose nuklearne bojeve glave.

Kremlj je naveo da je taj sistem u skladu sa Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) potpisanim 1987. godine između Moskve i Vašingtona.

Rojters navodi da je viši američki zvaničnik juče poručio da Rusija mora da ukloni rakete 9M729 i njihove lansere ili promjeni domet tog naoružanja, kako bi bio u skladu s INF sporazumom i time se izbjeglo istupanje SAD-a iz tog pakta.

"Rusija nije prekršila, ne krši i ostaje posvećena sopstvenim obavezama prema INF sporazumu", kazao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније