Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

08. 12. 2018. 16:07 >> 15:41
2

PROTESTI

"Žuti prsluci" i u Belgiji i Holandiji

Policija je danas privela oko 70 osoba uoči protesta belgijskih "Žutih prsluka" u Briselu gdje je zatvoren pristup zgradama evropskih institucija.

"Priveli smo oko 70 osoba poslije kontrole u sklopu preventivnih mjera prije protesta", navela je policija i dodala da se u gradu okupilo nekoliko desetina ljudi, ali nikakvi nemiri nijesu registrovani.

Policija je postavila barikade oko takozvanog evropskog kvarta u Briselu, gdje se nalaze zgrade institucija Evropske unnije. U tom dijelu je zabranjen saobraćaj, ali i pristup pješacima.

AP navodi da je Jan Dejkgraf, urednik holandskog "lista otpora" pozvao na mirne proteste u Amsterdamu i Roterdamu.

Pokret "Žuti prsluci" koji se pojavio u Francuskoj, preselio se i u Belgiju, posebno u Valoniju.

Na prvom skupu belgijskih "Žutih prsluka" 30. novembra u Briselu izbili su neredi i tada je nekoliko policijskih vozila zapaljeno. Na tom protestu je bilo oko 300 ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније