Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

10. 12. 2018. 13:37   >>  13:15 1

NOVA DOŽIVOTNA

Bivši ruski policajac osuđen za još 56 ubistava

Mihail Popkov ubio je više od 70 žena u Sibiru i važi za najsmrtonosnijeg masovnog ubicu u novijoj ruskoj istoriji.Sibirski policajac dobio je još jednu doživotnu zatvorsku kaznu.

Mihail Popkov, star 53 godine, ubio je 55 žena i jednog policajca u gradu Angarsku nedaleko od Irkutska.

Popkov se već nalazi u zatvoru, gdje služi doživotnu kaznu za još 22 ubistva.

Žene je ubijao tako što im je u kasnim večernjim satima nudio vožnju autom i potom ih napadao i sjekao sjekirom. Najmanje deset žrtava je prije ubistva i silovao.

U tri slučaja zločin je počinio dok je bio na policijskoj dužnosti. Uhvaćen je 2012. godine zahvaljujući DNK testovima.

Sve žrtve su, osim jednog policajca, bile žene starosti od 16 do 40 godina. Ubijene su u periodu od 1992. do 2007. godine.

Osakaćena tijela žrtava je bacao po šumama, pored puta i na lokalnom groblju.

Po broju žrtava pretekao je "šahovskog ubicu" Aleksandra Pičuškina, koji je odogovoran za smrt 48 osoba. Ubio je više ljudi i od Andreja Čikatila, koji je za vrijeme Sovjestkog Saveza usmrtio 52 osobe.

Popkov je na suđenju tvrdio da je "čistio grad od nemoralnih žena".

Pored nekoliko tijela žrtava, pronađeni su tragovi točkova njegovog automobila marke Niva. Policija je tokom istrage provjerila sve vlasnike automobila Niva u Angarsku.

DNK vlasnika je upoređen sa tragovima DNK pronađenim na žrtvama i tako je policija uspjela da identifikuje ubicu. Popkov je uhapšen u Vladivostoku, na dalekom istoku Rusije, gdje je otišao da kupi novi auto.

Sud u Irkutsku ga je 2015. godine proglasio krivim za 22 ubistva i osudio ga na kaznu doživotnog zatvora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније