Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

10. 12. 2018. 14:15 >> 13:49

BBC JAVLJA

Najvjerovatnije se odgađa glasanje o Bregzitu u parlamentu

Britanska premijerka Teresa Mej odgodiće za sjutra najavljeno glasanje u parlamentu o Sporazumu o Bregzitu prenosi BBC. Mej će se popodne vanredno obratiti parlamentu.

Nakon što su poslanici upozorili premijerku da će teški poraz u parlamentu zbaciti i njenu vladu, Mej je danas sazvala sastanak sa ministrima iz vlade kako bi odlučila šta da radi po pitanju svog kompromisnog sporazuma, koji Velikoj Britaniji omogućava izlazak iz EU, ali i dalje drži tu državu u orbiti saveza.

Informacija potvrđena iz više izvora

Iako još nema zvaničnih izjava o glasanju, dva izvora su BBC-ju, otkrili da se glasanje odgađa. Istu informaciju ima i novinar Fajnenšl Tajmsa, koji je blizak kabinetu.

Mej i njeni ministri, ponavljali su kako će se glasanje održati po planu, što je danas poručila i njena portparolka. Me bi popodne trebalo da se vanredno obrati parlamentu.

Informacije o odgađanju dolaze samo nekoliko sati nakon što je najviši sud EU-a odlučio da Britanija može jednostrano da povuče odluku o Bregzitu. U isto vrijeme britanski sterling pao je na najniži nivo od juna prošle godine.

Sporazum koji je dogovoren prošlog mjeseca u Briselu, stvorio je brojne protivnike u svim britanskim političkim sferama. Euroskeptici smatraju kako Britanija tim sporazumom postaje vazalska država EU-u. Slično misle i pristalice Evrope, tvrdeći kako će zemlja na taj način samo sprovoditi pravila, ali bez učešća u njihovom donošenju.

Sjevernoirska Demokratska unionistička stranka (DUP), saveznica Mej u parlamentu koja joj drži većinu, takođe je odbacila sporazum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније