Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

11. 12. 2018. 13:56 >> 13:30

NAREDNE GODINE

UNHCR: U Siriju se vraća oko 250 hiljada izbjeglica

Oko 250 hiljada sirijskih izbjeglica moglo bi da se u idućoj godini vrati u svoju razorenu domovinu, dok se mnogi drugi bore sa papirološkim problemima u čijem bi rješavanju mogla da pomogne vlada u Damasku, saopštila je Agencija UN za izbjeglice UNHCR.

"Oko 5,6 miliona sirijskih izbjeglica i dalje se nalazi u susjednim zemljama - Turskoj, Libanu, Jordanu, Egiptu i Iraku", izjavio je direktor UNHCR-a za Srednji istok i Sjevernu Afriku, Amin Avad.

Statistika UNHCR-a pokazuje da se ove godine u Siriju vratilo 37 hiljada izbjeglica.

"U ovoj fazi prognoze su da bi u 2019. godini moglo da se vrati 250 hiljada Sirijaca. Ta cifra može biti viša ili niža u skladu sa ritmom u kojem radimo i otklanjamo prepreke za njihov povratak", dodao je Avad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније