Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

11. 12. 2018. 14:47 >> 14:21

OBILJEŽIĆE GODIŠNJICU

Pristalice katalonske nezavisnosti najavljuju veliki protest

Zagovornici i aktivisti katalonske nezavisnosti, planiraju da "ugase" Barselonu masovnim protestima 21. decembra, uoči božićnih praznika, javlja španska televizija.

Protest će se održati istog dana, kada je španski premijer Pedro Sančez najavio posjetu tom gradu.

Još uvijek se ne zna da li će se španski premijer sastati sa regionalnim katalonskim predsjednikom Kuimom Torom.

Datum je simboličan za katalonske aktiviste, jer označava prvu godišnjicu prijevremenih izbora koje je naredio Madrid, nakon što je španska vlada raspustila katalonski parlament i stavila pokrajinu pod upravu centralne vlasti, kao odgovor na katalonski referendum za nezavisnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније