Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2013. 08:45 >> 08:45

POTRAGA ZA 16 MORNARA

Indija: Iz potonule podmornice izvađena dva tijela

Indijska mornarica je danas saopštila da su ronioci pronašli dva od ukupno 18 poginulih mornara koji su se nalazili u podmornici koja se u srijedu u luci u Mumbaju poslije eksplozije zapalila i potonula.

 „Pronađena su dva tijela i to je potvrđeno. Nastavlja se potraga za ostalim žrtvama", izjavio je portparol indijske mornarice P.V.S. Satiš francuskoj agenciji AFP.

Indijska televizija NDTV je objavila da se na podmornici čula glasna eksplozija poslije čega se na nebu pojavio ogroman plamen. Vatrogasci sa desetak vatrogasnih vozila ugasili su požar poslije dva sata, ali je podmornica poslije toga potonula.

Ronioci su sada uspjeli da uđu u potonulo plovilo, čiji je prednji dio potpuno izgorio, i pokušavaju da ispumpaju vodu iz nekoliko komora kako bi podmornica ponovo mogla da se podigne na površinu.

Komandant indijske mornarice DK Džoši je juče objavio da je u nesreći poginulo svih 18 članova posade podmornice. Podmornica INS Sindhurakšak ruske proizvodnje, koja radi na dizel i struju, stara je 16 godina. Ona se nedavno vratila iz Rusije sa tehničkog pregleda i unaprjeđivanja.

Ruska firma „Zvjozdočka", koja je izvršila remont podmornice, saopštila je nakon nesreće da je to plovilo bilo potpuno ispravno kad je u januaru vraćeno Indiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније