Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

12. 12. 2018. 11:20 >> 10:54

SMJENA?

Mej uoči glasanja o povjerenju: Boriću se

Nakon što su članovi njene stranke pokrenuli zahtjev za glasanjem o povjerenju premijerki u britanskom parlamentu, prikupljeno je potrebnih 48 potpisa. Glasanje će se održati između 18 i 20 sati po lokalnom vremenu. Mej poručila da će se boriti da ostane premijerka.

U jeku haosa oko Bregzita stižu novi, veliki problemi za britansku premijerku Therezu Mej.

Ako izgubi na glasanju, Tereza Mej će  biti smijenjena sa mjesta lidera Konzervativne strane i mjesta premijerke, ali ako prikupi dovoljno glasova u svoju korist, iduće godine neće biti moguće novo glasanje o povjerenju.

Glasanje nije moglo doći u gorem trenutku za Mej, u jeku velikog nezadovoljstva oko Bregzita.

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da će se boriti "svim silama" da to ne prođe i pozvala svoje kolege da je podrže.

Mej je u kratkoj izjavi ispred Dauning strita kazala da bi promjena lidera zemlje u ovom trenutku dovela do toga da se odvajanje Britanije iz EU odloži ili zaustavi i obećala je da će se boriti da ostane.

Ona je rekla da bi se njenim odlaskom u jeku krize "rizikovala budućnost zemlje i stvorila neizvjesnost kada zemlja najmanje to sebi može da priušti" i da je "čvrsto riješena da završi posao" sprovođenja Bregzita.

Mej je na čelo britanske vlade došla 2016. godine, nedugo nakon što je na referendumu odlučeno da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju. Njen plan za Bregzit naišao je na neodobravanje u redovima njene konzervativne stranke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније