Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

12. 12. 2018. 10:06   >>  09:40 1

NAPADAČ U NJEMAČKOJ?

Petoro privedeno u potrazi za napadačem u Strazburu

U policijskoj potrazi za čovjekom koji je izveo napad na Božićni vašar u Strazburu, petoro ljudi je privedeno, ali on je još u bekstvu, rekao je državni sekretar francuskog ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nunjez.

On je za radio Frans Enter rekao da je moguće da je napadač pobjegao u susjednu Njemačku, kao i da još nije ustanovljeno da je terorizam motivacija za napad u kome je ubijeno troje ljudi, a 15 je povređeno.

Nunjez je naglasio da treba biti "obazriv" oko kvalifikacija tog dela.

Francuski zvaničnik je rekao da je napadač poznat policiji zbog brojnih krivičnih djela koja nijesu vezana za terorizam, i da nikad nije počinio neko delo vezano za terorizam.

Kako je rekao, njega su obavještajne službe pratile kada je primećeno da se vjerski radikalizovao, ali da nikad nije pokazivao da prelazi na djelo.

"Teroristička motivacija ovog čina još nije ustanovljena", rekao je Nunjez.

Dok vlasti pozivaju ljude u okolini da ostanu u svojim kućama, gradonačelnik Strazbura Rolan Ris rekao je danas za televiziju BFM, da život mora da ide dalje kako grad ne bi popustio pred "teroristom koji pokušava da poremeti naš način života".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније