Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2013. 09:05 >> 09:07

"BRANIO BI I HITLERA"

Umro Miloševićev "đavolji advokat"

Francuski advokat Žak Verže, koji je dobio nadimak "đavolji advokat" jer je branio niz ozloglašenih ljudi, preminuo je sinoć u Parizu, saopštila je njegova izdavačka kuća "Pjer-Žijom de Ru".

 

Naime, Verže je branio Klausa Barbija, teroristu Karlosa Šakala, kao i bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.
U saopštenju se navodi da je Verže preminuo od srčanog udara sinoć oko osam sati u kući.

Žak Verže je rođen 1925. godine na Tajlandu, a kao student je bio komunista, dok je kasnije podržavao alžirski Front nacionalnog oslobođenja u njihovoj borbi za nezavisnost od Francuske. Nakon što je obezbijedio oslobađanje alžirske militantkinje Đamile Buhired, on se njome i oženio.

Verže je kasnije postao poznati advokat, koji je dospijevao na naslovnice novina širom svijeta zahvaljujući listi klijenata, na kojoj su se nalazila najozloglašenija imena današnjice, od naciste Klausa Barbija, venecuelanskog kriminalca Karlosa Šakala, bivšeg zamjenika iračkog premijera Tarika Aziza, pa i nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića.

U jednom intervjuu njemačkom listu "Špigl", Verže je izjavio: "Branio bih Hitlera", čime je šokirao svijet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније