Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 08. 2013. 09:40 >> 09:40

DEBATA U AMERICI

SAD: Suđenje dječaku za ubistvo oca nasilnika

Suđenje dječaku optuženom za ubistvo oca koji ga je maltretirao, zakazano za kraj ovog mjeseca, ponovo je otvorilo debatu u Sjedinjenim Američkom Državama o krivičnoj odgovornosti djece.

Dječak iz Nju Meksika, čije ime nije navedeno, tereti se za ubistvo nasilnog oca, koji je godinama zlostavljao njega i još dvoje djece.

Kako navodi agencija Asošiejted pres, dječak je godinama živio u prljavom domu, pokušavajući da zaustavi nasilnog oca.

Sa deset godina odlučio je da to prekine, uzeo je pištolj i ubio oca.

 Poslije više godina odlaganja, tužilaštvo je ipak odlučilo da pokrene krivični proces protiv dječaka sada starog 14 godina i početak suđenja je zakazan za 26. avgust.

 On se tereti za ubistvo sa predumišljajem, što je pokrenulo debatu SAD o odgovornosti djece.

Naime, prema zakonima, djeca mlađa od 14 godina mogu da odgovaraju samo ako se ustanovi da su djelo izvršila sa predumišljajem.

„ Branilac sam dvadeset godina i ovo je najtužniji slučaj koji sam ikada vidio“, rekao je njegov advokat Vilijam Kuli.

Međutim, okružni tužilac Lemjuel Martinez kaže da postoji dovoljno dokaza da se pokaže da je postojao umišljaj.

Dečakov branilac smatra da je pokojni otac Bajron Hilburn imao jake veze u policiji i da bi to moglo da utiče na porotu koja će odlučivati o krivici dječaka.U slučaju da bude proglašen krivim, on će biti u zatvoru do 21. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније