Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 12. 2018. 23:08 >> 23:26
2

POTVRDIO MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Ubijen napadač iz Strazbura

Policija je večeras ubila Šerifa Šekata, počinioca napada na Božićnom vašaru u Strazburu, tokom potrage za njim u jednom kvartu u tom gradu, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova čime je potvrdio raniju izjavu izvora bliskom tom slučaju. Šekat je ubijen u kvartu Nojdorf gdje je popodne bio poslat veliki broj policajaca.

Kako je naveo ministar Kristof Kastaner, osumnjičenog su oko 21 čas primijetili pripadnici specijalizovane brigade kako hoda ulicom i pokušali su da ga privedu ali se on okrenuo prema policiji pucao na njih.

"Oni su tada odmah uzvratili vatru i neutralisali napadača", rekao je Kastaner u izjavi iz policijske uprave u Strazburu.

Kastaner rekao je da identitet ubijenog nije zvanično još potvrđen, ali da on odgovara opisu osobe za kojom se traga od utorka. Rekao je da je tužilac Remi Ets obaviješten i da stiže u Strazbur da potvrdi identitet osumnjičenog. On je takođe rekao da je obavijestio predsjednika Emanuela Makrona i premijera Eduara Filipa.

Napadač je u utorak uveče upao na Božićni vašar u Strazburu otvorio vatru, ubio troje i ranio 13 ljudi, prema najnovijem bilansu. On je u napadu uzvikivao "Alahu akbar". Poslije toga je ranjen u razmjeni vatre s policijom i pobjegao je taksijem.

Više od 700 pripadnika snaga bezbjednosti bilo je u potrazi za njim od napada i više policijskih operacija je već bilo sprovedeno u Nojdorfu, kvartu na jugu Strazbura gdje je Šekat odrastao.

Portparol francuske vlade Benžamen Grivo rekao je ranije danas da nastoje da uhvate osumnjičenog 29-godišnjeg Šerifa Šekata "živog ili mrtvog".

Kastaner je nešto ranije najavio da će Božićni vašar u Strazburu ponovo biti otvoren sjutra u 11 sati.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније