Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

14. 12. 2018. 10:32 >> 10:05

KRAJEM MJESECA

ECB ukida program podsticaja

Evropska centralna banka (ECB) okončaće krajem mjeseca program podsticaja, uprkos rastu zabrinutosti od mogućeg usporavanja privrede i nagomilavanja ekonomskih rizika.

Kako se navodi, to je istorijski trenutak za ECB, sa obzirom na to da predsjednik te institucije, Mario Draghi, ukida jednu od najspornijih mera, prenosi B92.

ECB je ostavila referentnu kamatnu stopu na napromjenjenom nivou, a tržišta iščekuju konferenciju za novinare Marija Dragija kako bi stekli uvid u dalju strategiju te institucije.

Poslije nove odluke banke, euro je porastao oko 0,1 odsto na 1,1387 dolara.

Program podsticaja je pokrenut u martu 2015. godine u nastojanju da pomogne Evropi da se oporavi od dužničke krize koja je zaprijetila da izazove cijepanje 19-člane valutne unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније