Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

14. 12. 2018. 09:36 >> 09:11

REZOLUCIJA SAD

Saudijski princ odgovoran za ubistvo Kašogija

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj je saudijski princ Mohamed bin Salman označen kao odgovorni za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija. Usvojena je i rezolucija kojom se poziva na obustavljanje vojne podrške SAD koaliciji koju Rijad predvodi u ratu u Jemenu.

Rezolucijom se za ubistvo Kašogija okrivljuje saudijski princ i poziva vlada Saudijske Arabije da preuzme odgovornost za sve koji su u tome učestvovali, prenosi Glas Amerike.

Takođe, tvrdi se da Saudijska Arabija kupuje vojnu opremu i sarađuje sa vladama Rusije i Kine što, kako se navodi, može da ugrozi integritet vojnih odnosa SAD i Saudijske Arabije.

Senat je prethodno usvojio rezoluciju kojom se poziva na obustavljanje vojne podrške SAD koaliciji koju predvodi Saudijska Arabija u ratu u Jemenu, sa 56 glasova za i 41 glasom protiv.

Rezolucija nije obavezujuća, dok je ne usvoje Predstavnički dom i dok je ne potpiše predsjednik Tramp.

Kako napominje Glas Amerike, to je prvi put u istoriji da je Kongres glasao za obustavljanje vojnog učešća SAD u ratu u stranoj zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније