Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

14. 12. 2018. 22:36   >>  22:11

SLUŽBENA EVIDENCIJA

Njemački parlament usvojio opciju za treći pol

Njemački parlament odobrio je treću opciju za pol u službenoj evidenciji, koja će omogućiti da pol bude registrovan kao "promjenljiv".

 

Parlament je morao da reaguje nakon što je Vrhovni sud u Njemačkoj prošle godine donio odluku da se ljudima mora dozvoliti mogućnost da se ne izjasne kao muškog ili ženskog pola i naredio vlastima ili da usvoje treću opciju ili da potpuno izbrišu polove iz službene evidencije.

Odluka je uslijedila nakon jednog neuspjelog pokušaja da se osobe ženskog pola registruju kao "međupol" ili "promjenljiv pol".

Do sada je druga opcija bila da se polje u koje se upisuje pol osobe ostavi prazno, piše AP.

Grupe za ljudska prava i pojedini političari opozicije tvrde da novi zakon ne ide dovoljno daleko i da ljudi u većini slučajeva moraju da dostave ljekarsku potvrdu kako bi promijenili status.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније