Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

14. 12. 2018. 23:25   >>  22:55

RUSIJA ODGOVORILA SAD

Nema oslobađanja ukrajinskih mornara

Kremlj je danas odbacio poziv SAD-a za oslobađanjem ukrajinskih pomoraca i brodova, ponovivši da to ne može imati prednost pred ruskim pravosudnim organima, ali su dodali da je ruska strana zainteresovana za susret na visokom nivou sa SAD-om.

Vašington je dan ranije saopštio da se susret između predsjednika Donalda Trampa i Vladimira Putina ne može održati sve dok Moskva ne oslobodi tri ukrajinska broda ratne mornarice, zaplijenjena prošli mjesec u vodama Krima, i njihovu posadu.

"Naravno da takvo stajalište ne može biti opravdanje za kršenje pravosudnog postupka i istrage koja je u toku protiv onih koji su ugrozili državne granice Rusije", kazao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin i Tramp su se trebali sastati prije dvije sedmice na samitu G20 u Argentini, ali je američki predsjednik odustao od susreta zbog incidenta s Ukrajinom.

Peskov tvrdi da je Kremlj spreman da organizuje neki budući sastanak dvojice predsjednika, ali je moguć sastanak i na ostalim nivoima.

"I dalje smo uvjereni da je taj sastanak jednako potreban i Moskvi i Vašingtonu", dodao je Peskov.

Rusija je prošli mjesec zadržala dva vojna broda, te privela 24 pomorca zbog navodnog ilegalnog ulaska u ruske teritorijalne vode.

Ukrajina tvrdi da je Rusija djelovala ilegalno, te optužuje Moskvu za vojnu agresiju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније