Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 12. 2018. 19:27   >>  19:03

TRI ZEMLJE UZDRŽANE

UN, bez SAD i Mađarske, usvojile pakt o izbjeglicama

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas velikom većinom, ali bez SAD i Mađarske, Globalni sporazum o izbjeglicama namijenjen boljem rješavanju tog međunarodnog pitanja, prenijela je agencija Frans pres i dodala da taj dokument nije izazvao burne reakcije kao sporazum o migracijama.

Nacrt sporazuma o izbjeglicama je usvojila 181 zemlja, dvije su bile protiv - SAD i Mađarska, dok su se tri uzdržale od glasanja.

Mađarska je ocijenila da UN nije potreban "novi pravni instrument" za rješavanje pitanja izbjeglica, dok je američka administracija nedavno saopštila da se ne slaže sa svim tačkama teksta.

Kao i Globalni sporazum o bezbjednim, uređenim i regularnim migracijama, novi sporazum nije obavezujući.

Dokument o izbjeglicama koji je sastavljen uz pomoć Visokog komesarijata UN za izbjeglice (UNHCR) predviđa mjere za bolji odgovor zemalja na masovni priliv izbjeglica.

Sporazum o migracijama, koji je nedavno usvojen na konferenciji u Marakešu, trebalo bi ove nedjelje da bude ratifikovan u Generalnoj skupštini UN.

Taj sporazum je izazvao burne reakcije, posebno nacionalista u nekoliko zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније