Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 12. 2018. 22:24 >> 21:59

PENTAGON

Tramp osnovao komandu za svemir

Predsjednik SAD Donald Tramp osnovao je danas komandu za svemir u okviru Pentagona, u namjeri da bolje organizuje i unaprijedi ogromne vojne operacije u svemiru koje bi mogle da koštaju do 800 miliona dolara u narednih pet godina.

Tramp je potpisao ukaz kojim ovlašćuje Ministarstvo odbrane SAD da formira novu komandu, a američki potpredsjednik Majk Pens rekao je u Kenedijevom svemirskom centru na Floridi da "danas počinje nova era američke nacionalne bezbjednosti u svemiru".

Cilj nove komande biće da nadgleda i organizuje svemirske operacije i pronađe efikasnije načine za odbranu američke imovine u svemiru, uključujući veliki broj satelita koje snage SAD koriste za navođenje, komunikacije i za nadzor.

Trampov potez je uslijedio u vrijeme sve veće zabrinutosti Vašingtona da Kina i Rusija rade na onesposobljavanju ili čak uništenju američkih satelita.

Današnji Trampov ukaz ne odnosi se na stvaranje "svemirskih snaga" kao nezavisnog dijela vojske, ali se tumači kao prvi korak u tom smjeru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније