Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

19. 12. 2018. 09:35 >> 09:09

U FRANCUSKOJ

Policajci odbili bonuse na platu od Vlade

Francuska vlada predložila je da se policajcima koji su obezbjeđivali Pariz tokom protesta da bonus na platu od 300 eura, ali su oni odgovorili da nijesu na prodaju.

Agencija AP navodi da nije jasno da li će ovi bonusi "ugasiti" bijes među policajcima.

Razgovori između policijskih sindikata i zvaničnika francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova prekinuti su juče nakon tri sata i trebalo bi da se nastave sjutra ujutru.

"Nijesmo na prodaju i ne možete nas kupiti. Kriza sigurno neće biti riješena ovim bonusom", rekao je jedan od predstanvika sindikata policijaca.

Bonus bi trebao da bude isplaćen za 111.000 policajaca i koštaće 33 miliona eura, a o tome će se u skupštini raspravljati na sjednici o budžetu za 2019. godinu, navodi AP.

Policijski sindikati umjesto bonusa traže isplatu nekoliko hiljada sati prekovremenog rada, koji su nakupili za posljednjih nekoliko godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније