Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

19. 12. 2018. 12:38   >>  12:12

DŽAVID NAJAVIO

Nakon EU novi migracioni sistem u VB

Britanski ministar unutrašnjih poslova Sajid Džavid najavio je da će poslije napuštanja Evropske unije, Velika Britanija uvesti novi migracioni sistem čiji će zadatak biti da reguliše imigraciju u državi na "održivom nivou", prenosi MIA.

Prema riječima Džavida, novi sistem, koji će zaustaviti slobodno kretanje građana drugih zemalja članica Evropske unije, podrazumijevaće i nova vizna pravila za kvalifikovanu radnu snagu, ali neće predviđati ograničenja za ulazak u državu za visoko kvalifikovane radnike poput ljekara i inženjera.

"To će biti jedinstveni imigracioni sistem zasnovan na kvalifikacijama, talentu i stručnosti pojedinaca, a ne na tome odakle oni potiču ili dolaze", rekao je Džavid.

Upravo strah od migracijskih posljedica na socijalni i ekonomski sistem Velike Britanije, posebno nakon priliva radnika iz siromašnijih zemalja članica EU iz istočne Evrope, bio je jedan od razloga kod većine Britanaca na referendumu u 2016. godini, da glasaju za izlazak Britanije iz Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније