Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

20. 12. 2018. 09:40 >> 09:14
1

KAZAHSTAN

Ruska kapsula vratila tri astronauta

Na Zemlju se danas vratilo troje astronauta sa Međunarodne svemirske stanice, poslije više od šest mjeseci provedenih u orbiti.

Ruska kapsula Sojuz, u kojoj su bili američka astronautkninja Serena Aunon-Kanslor, Rus Sergej Prokopjev i Nemac Aleksander Gerst, sletjela je u sniježnu kazahstansku stepu, oko 140 kilometara od Žeskazgana.

Kapsula je sletjela minut prije predviđenog vremena, a članovi posade su naveli da se osećaju dobro.

Astronauti američke agencije NASA, ruskog Roskosomosa i Evropske svemirske agencije, proveli su 197 dana u svemiru.

Aunon-Kanslor i Prokopjevu to je bila prva misija, dok je Gerst već jednom bio u svemiru, te je sa 362 dana u orbiti postavio rekord Evropske svemirske agencije.

Na Međunarodnu svemirsku stanicu, nedavno su stigli Amerikanka En Meklejn, Rus Oleg Kononenko i Kanađanin Dejvid Sen-Žak, koji će u orbiti ostati do juna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније