Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 12. 2018. 22:30 >> 22:01

AKCIJA POLICIJE

Egipat: Ubijeno osam džihadista

Osam osumnjičenih džihadista ubijeno je u sukobu s pripadnicima snaga bezbjednosti u Kairu, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo unutrašnnjih poslova, ne navodeći kada je taj incident tačno bio.

Od smjene islamističkog predsjednika Muhameda Mursija 2013. vlasti se sukobljavaju s ekstremističkim grupama koje napadaju pripadnike snaga bezbjednosti.

Osam muškaraca ubijeno u različitim djelovima Kaira i okolini u razmjeni vatre sa snagama bezbjednosti, navelo je ministarstvo i dodalo da se vjeruju da su u pitanju pripadnici pokreta Hasm, za koji se smatra da je povezan s Muslimanskim bratstvom.

Ministarstvo je navelo da su ubijeni džihadisti dobili naređenja iz inostranstva za napade na Kopte uoči obilježavanja Božića i dodalo da su privedene četiri osobe iz pokreta Hasm.

Kopti, koji čine oko deset odsto od 98 miliona stanovnika Egipta, često su mete napada ekstremista, posebno Islamske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније