Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

22. 12. 2018. 22:48 >> 22:21

PRONAŠLI KRIVCE?

Uhapšene dvije osobe zbog dronova na Getviku

Britanska policija uhapsila je muškarca i ženu, nakon što je zbog dronova tri dana bio prekinut saobraćaj na aerodromu Getvik u Velikoj Britaniji.

Drugi najveći aerodrom u zemlji u subotu je ponovno proradio pošto je morao zatvoriti piste zbog dronova koji su više puta letjeli pored zračne luke na jugu Londona.

Policija je objavila da je kasno u petak uhitila 47-godišnjeg muškarca i 54-godišnju ženu iz toga područja.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za taj incident koji je uzrokovao obustavu ili odgodu gotovo hiljadu letova i uoči Božića poremetio planove oko 140.000 putnika.

Aerodrom, koji je bio zatvoren od srijede veče do petka, u subotu je proradio punim kapacitetom.

Iz zračne luke su ipak upozorili putnike da mogu očekivati nove odgode letova, dok se aerodrom oporavlja od najvećeg prekida prometa od erupcije vulkana na Islandu 2010.

Letovi su obustavljeni u srijedu oko 21 sat, kada su dva drona nadlijetala aerodrom. Putnici koji su zapeli na Getviku bili su prisiljeni da spavaju na podu ili traže alternativne pravce do svojih odmarališta ili božićnih porodičnih okupljanja.

Upravljanje dronom u krugu jednog kilometra oko aerodroma kažnjivo je s pet godina zatvora.

Britanska policija rasporedila je u četvrtak snajperiste i poslala helikopter u sklopu potrage za operaterima dronova koji su nadlijetali londonsku zračnu luku Getik.

Na Getviku je početkom jula zbog bespilotne letjelice saobraćaj bio obustavljen dva puta, a u oktobru je dron ugrozio živote 130 ljudi, pošto se gotovo zaletio u avion koji se približavao aerodromu, objavilo je Britansko udruženje pilota u civilnom zračnom prometu BALPA.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније